Devolució de l’IRPF del permís de maternitat i paternitat

 

 

  2. Prestacions percebudes en els anys 2014, 2015, 2016 i 2017:
    Les persones afectades podran sol·licitar la rectificació de les declaracions d’IRPF en què hagen cobrat la prestació per maternitat o paternitat.
    Si les rendes van ser percebudes en més d’un any natural, hauran de sol·licitar la rectificació de la declaració d’IRPF de cada any.
    S’ha habilitat un formulari específic per facilitar la sol·licitud dels anys 2014 i 2015, disponible en la pàgina web de l’Agència Tributària (https://www.agenciatributaria.es/AEAT.internet/va_es/Inicio/La_Agencia_Tributaria/Campanas/_Campanas_/Prestacion_maternidad/Prestacion_maternidad.shtml), en què cal indicar en quins d’aquests anys ha percebut la prestació i un número de compte bancari de la seua titularitat, on s’abonarà la devolució que siga procedent.

 

    En gener de 2019 estarà disponible el formulari que permetrà sol·licitar la rectificació de les declaracions dels anys 2016 i 2017.

 

    IMPORTANT: No cal adjuntar a la sol·licitud un certificat de la Seguretat Social acreditatiu de les prestacions per maternitat/paternitat percebudes, ja que en l’AEAT demanarà directament de la Seguretat Social tota la informació necessària per a la resolució del procediment.
    El formulari pot presentar-se a través de la seu electrònica de l’Agència Tributària utilitzant el sistema RENØ (número de referència per a serveis de renda), Cl@vePIN o Certificat electrònic.
   
    També es pot realitzar la reclamació en paper presentant per registre de l’AEAT el formulari oficial que està disponible a les oficines i també en aquest enllaç: https://www.agenciatributaria.es/static_files/AEAT/Contenidos_Comunes/La_Agencia_Tributaria/Informacion_institucional/Campanias/Prestacion_maternidad/Formulario_maternidad.pdf

 

ATENCIÓ: recomanem que s’utilitze el procediment electrònic, ja que serà de resposta més àgil

 

  3. Sol·licituds prèviament presentades que es troben pendents de resolució d’un recurs o reclamació.
    L’aplicació de l’exempció correspondrà a l’òrgan que estiga tramitant el recurs o reclamació, sense que siga necessari que presentem cap sol·licitud addicional.
Si tens qualsevol dubte, contacta amb nosaltres a les nostres seus perquè et puguem ajudar o escriu directament a l’email Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.